“Kako zaposliti strane radnike u 2024. godini?“

Zapošljavanje stranih radnika u Hrvatskoj postaje sve češća praksa, no proces dobivanja radnih dozvola može biti izazovan. Zapošljavanje može ovisiti o mnogim faktorima te se često zanemaruju sitni detalji koji poprilično zakompliciraju procese za poslodavce i radnike. U ovom blogu istražujemo ključne uvjete i korake potrebne za uspješno dobivanje radnih dozvola za strane radnike, te kako Contline može olakšati ovaj proces.

Na što treba paziti?

  1. Zapošljavanje lokalnih radnika – prilikom zapošljavanja, bitno je znati kako se zahtijeva minimalno jedan zaposleni hrvatski ili EU državljanin na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, tijekom najmanje 6 mjeseci.
  2. Kapital i plaća – Vrijednost temeljnog kapitala društva i minimalna bruto plaća moraju zadovoljavati određene uvjete.
  3. Omjer zaposlenih – Uvijek je potrebno paziti na to da se zaposli i određeni broj hrvatskih državljana u odnosu na strane radnike.
  4. Provjera nekažnjavanja i valjanost putnih isprava – Svaki kandidat mora dostaviti uvjerenje o nekažnjavanju koje prolazi sigurnosnu provjeru.
  5. Rok izdavanja – Ne zaboravite, radne dozvole daju se na jednogodišnjoj razini te ih je potrebno obnoviti.

Navigacija kroz proces dobivanja radnih dozvola zahtijeva poznavanje zakonskih uvjeta i detaljno planiranje. Ako ste jedni od onih koji se ne snalaze u ovom procesu, Contline vam je spreman pružiti profesionalnu podršku u svakom koraku – od pripreme potrebne dokumentacije do savjetovanja o najboljem pristupu pri zapošljavanju. Naši stručnjaci će vam olakšati postupak, osiguravajući da vaše poslovanje ostane u skladu s propisima i pomažući vam iskoristiti sve prednosti za vašu organizaciju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)